Hypnosens historie

Af , 4. september 2009 22:57

Grundprincipperne i hypnose går tilbage til meget gamle tider. De der har læst Jean Auel’s uforglemmelige bog, “Hulebjørnens Klan”, vil huske forskellige typer magi, healing, nedarvede minder og åbenbaringer udført eller skabt af “Mogurs” og “medicinkvinderne” i forhistoriske klaner. I tidligere århundreder i USA, udførte medicinmænd i Indiske stammer tilsyneladende mirakler. Endvidere begyndte den officielle brug af hypnose i 1700’tallet under adskillige former og navne.

Der har vÌret perioder med fremskridt og perioder med stagnation i udviklingen af moderne hypnose. Medicinsk interesse og accept er vokset efter 2. Verdenskrig, da anvendelsen af hypnosebehandling viser sig specielt nyttig for overlevende fra krigen, der led af chok, personskade, udmattelse og forskellige psykologiske forstyrrelser. Efterhünden som forstüelsen voksede, begyndte hypnose at blive anerkendt som vÌsentligt supplement til rüdgivende psykologi, psykoterapi, psykiatri, og ogsü medicinske omrüder som neurologi, fødselsvidenskab, krisebehandling, terapi i forbindelse med forbrÌnding og m.m.

Hypnose anvendes stigende i forbindelse med tandlĂŚgebehandling og andre omrĂĽder, hvor smertekontrol er vĂŚsentlig. Alle mennesker (og muligvis adskillige dyr) har to forskellige bevidsthedsniveauer – det bevidste sind og underbevidstheden. Underbevidstheden er betydelig større og mere magtfuld end det bevidste sind, og alligevel er den det mindst forstĂĽede og udnyttede af menneskeheden. Faktisk har den store underbevidsthed to funktionelle bestanddele. Underbevidstheden og superbevidstheden. Den første er et lager for hukommelse, den sidste arbejder med det spirituelle.

Tilbage til ForstĂĽ hypnose

Der er lukket for kommentarer

Panorama Theme by Themocracy